zaterdag 19 december 2015

Vondelianen in Bellevue

Ruim veertig Vondelianen hadden zich 6 december in Bellevue verzameld om de voorstelling van "Hoe mooi alles" met Kees Hulst en Esther Schildwacht bij te wonen. De voorstelling was helemaal uitverkocht. En terecht, want op heel subtiele wijze werden daarin verleden en heden van Leo en Tineke Vroman verweven - op basis van de gelijknamige biografie van Mirjam van Hengel. Het verleden van hun ontmoeting kort voor de oorlog, van hun gedwongen scheiding tijdens de oorlog - Tineke in Nederland en Leo in (kampen in) Indië - en van Leo's vertrek naar de VS. En daartussendoor stukjes heden - hun laatste gezamenlijke maanden voor het overlijden van Leo.

Na afloop was het goed toeven in café de Smoeshaan, waar Kees wat over de totstandkoming van de voorstelling vertelde en de aanwezigen hun bewondering konden tonen.

Foto: Frans Boom
Kees Hulst in gesprek met Roeland (met op de achtergrond ngmaals Kees Hulst)
Foto: Frans Boom
Wim Ris in gesprek met Kees Hulst
Er werd nog lang nagepraat. Jammer alleen dat de middag wat werd overschaduwd door het nieuws over de ziekte van Ed de Moor. In een apart bericht later meer daarover - hij begint al weer wat vooruit te gaan.

Geen opmerkingen: