woensdag 25 september 2013

Ook treurig nieuws

Het organiseren van een Vondelreunie heeft altijd veel vrolijke kanten, maar ook wel wat treurige. In de loop der jaren krijgen we namelijk steeds vaker berichten dat medeleerlingen en natuurlijk ook docenten ernstig ziek zijn of zijn overleden.
Nu intussen al een paar lichtingen leerlingen pensioengerechtigd zijn, zullen we daar dit keer ook wat meer aandacht aan besteden. Niet al te pathetisch, maar in elk geval door op 9 november een lijst met namen van overledenen neer te leggen.
Hier beperk ik me even tot één naam. Hoewel de meesten van jullie het wel al via allerlei kanalen gehoord of gelezen zullen hebben, hier nog even aandacht voor Hans van den Bergh. Hij is eind 2011 overleden. Bij de voor hem georganiseerde herdenkingsbijeenkomst in De Rode Hoed waren ook veel Vondelianen aanwezig.
Hierbij nog een foto van Hans die op de vorige reunie is gemaakt en (een link naar) een artikel uit NRC Handelsblad waarin de activiteiten van Hans in de periode na onze school nog eens worden belicht. Een In Memoriam waarin zijn rol bij onze school wel werd gememoreerd, verscheen op de weblog Neder-L.
Geen opmerkingen: