dinsdag 22 oktober 2013

Louis van Dijk

Uit het nieuws van afgelopen vrijdag: "Pianist Louis van Dijk (1941) krijgt maandag een Gouden Eeuw Award voor zijn gehele oeuvre."
Dat illustreert mooi dat het Vondel altijd een goede neus had om aanstormend talent ook voor de school te laten optreden. 51 jaar geleden, helemaal aan het begin van die carrière waarvoor Louis van Dijk gisteren zijn oeuvre-prijs kreeg, was het Trio Louis van Dijk al één van de hoogtepunten in het programma van de viering van ons eerste lustrum.

Detail uit de eerste aankondiging van het Lustrumprogramma 

Het programma van 22 februari, met om 4 uur Louis van Dijk (met daarna de boerenkool) 

Dat optreden op 22 februari 1962 vond plaats in het wiskundelokaal waar normaliter Ed de Moor de scepter zwaaide. Jammer dat we geen foto's van dit optreden hebben kunnen vinden.
Ook verder kwamen regelmatig (toekomstige) beroemdheden naar het Vondel, bijvoorbeeld om in deversoria op te treden. Als voorbeeld hierbij een fragment uit een jaarverslag van het schoolbestuur, waarin onder andere wordt teruggekeken op een deversorium met Ramses Shaffy.


Detail uit het jaarverslag van het Contubernium Vondelianum over het verenigingsjaar 1963-1964

Wel opmerkelijk overigens dat zelfs met gasten als Ramses Shaffy de belangstelling kennelijk beneden de verwachtingen bleef.


Geen opmerkingen: