zondag 24 mei 2020

Coronastilte eindigt 7 juni

Het is een hele tijd stil geweest op deze weblog. Terwijl drie maanden geleden in een directe mail aan belangstellenden toch al weer een deversorium was aangekondigd. Betty Mock, ouddocente biologie, zou op 5 april een lezing verzorgen. Maar nog voordat we dat ook hier konden melden, had de coronacrisis roet in het eten gegooid. We mochten niet meer met zoveel - intussen ook nog bejaarde - personen bij elkaar komen. En de nieuwe ruimere lokaliteit, waar het deversorium dit keer voor het eerst zou plaats vinden, had om dezelfde reden zijn deuren moeten sluiten.
Die zaal, in het "Paleis van de Weemoed", hemelsbreed nog geen 200 meter bij ons aloude café Batavia vandaan, moeten we dus nog even bewaren, tot de coronagevaren zover geweken zijn dat we weer met 40 of 50 mensen mogen samenkomen. En vooral houden we Betty Mock natuurlijk in reserve tot die betere tijden.


Maar intussen is wel een alternatief bedacht. Via de intussen alom bekende online dienst Zoom gaan we op zondag 7 juni vanaf 4 uur het experiment aan om gezellig samen te videoborrelen. Social distancing in het extreme, onder het ludieke etiket deverzoomium. In onze laatste nieuwsbrieven (hier en hier) stond daar al uitgebreide informatie over.
Behalve het overduidelijke voordeel dat we bij deze bijeenkomst geen gevaar lopen besmet te raken, zelfs zonder mondkapjes voor, is er nog een bijzonderheid die bij een fysieke samenkomst in het "Paleis" niet zo makkelijk gerealiseerd had kunnen worden. Deze keer zullen namelijk Anouk (Hanneke) Dekker vanuit Californië en Dick Erdmann vanaf Curaçao deelnemen. En wie weet welke andere verre buitenlanders zich nog aanmelden als ze hiervan horen.

Had je de nieuwsbrief gemist, maar wil je wel komen, dan kun je je hier aanmelden.

Geen opmerkingen: