dinsdag 16 juni 2020

Zoom-zoom-zoom

Aan de gezichten op deze schermfoto kun je dat misschien niet meteen afleiden, maar de deelnemers aan Oom Joost's eerste deverzoomium waren na afloop uiterst enthousiast. Dat blijkt wel uit de uitspraken in de mailtjes die Oom Joost meteen na afloop ontving:
  • Dat was heel erg leuk, heel veel dank.
  • Op deze manier ben ik meer over anderen te weten gekomen dan bij welk Deversorium dan ook. Als het niet anders kan, zeker voor herhaling vatbaar.
  • Zelfs als het anders kan, ben ik voor herhaling en zeker als er een Deversorium georganiseerd kan worden waarbij de ‘buitenlandse Zoomers’ ook aanwezig kunnen zijn.
  • beetje reunieachtig... en inderdaad.. je leert schoolgenoten kennen buiten je kringetje.
  • Leuke en fijne bijeenkomst.
  • Ik lijk net wat bozig te kijken, maar dat weerspiegelt niet mijn gemoed op dat moment. Het DeverZOOmium was perfect georganiseerd en ik had dit niet willen missen.
  • Jullie hoorden me niet, maar omdat ik alles kon volgen, vond ook ik het een prachtig initiatief. Het was m'n eerste zoomsessie, zodat ik nog niet wist aan welk knoppen ik kon/moest draaien om me verstaanbaar te maken
De wegblijvers hadden dus ongelijk (om maar weer eens een gemeenplaats te gebruiken).
Dat zich voor dit deverzoomium uiteindelijk maar 20 Vondelianen hadden aangemeld was voor organisator Eric Sieverts aanvankelijk wel wat teleurstellend. Maar achteraf bleek dat kleine aantal onmiskenbaar zijn voordeel te hebben, want met 20 mensen werden het levendige gesprekken waar bijna iedereen aan meedeed (behalve Frans, wiens microfoon we niet aan de praat kregen). De uitspraken dat men meer van anderen te weten was gekomen, dan bij welk voorgaand (fysiek) deversorium dan ook, sprak wat dit betreft wel boekdelen. Als moderator hoefde Eric er dan ook nauwelijks sturing aan te geven. Het reservemateriaal dat hij klaar had staan voor het geval het gezelschap stil zou vallen, hoefde dus niet te worden opgestart (wat op zich ook wel jammer was). Oom Joost begint zich nu wel zorgen te maken of dit een volgende keer weer zo goed gaat, als vanwege dit succes dan ineens 60 Vondelianen zouden willen meepraten ....
Het mooie van deze virtuele samenkomst was verder natuurlijk nog dat Anouk (Hanneke) Dekker vanuit Californië en Dick Erdmann vanaf Curaçao meededen - toevallig ook nog oude klasgenoten. Heel leuk jullie ook gezien en gesproken te hebben.

Dus wie weet komt er nog wel een Deverzoomium, voordat we weer fysiek bij elkaar kunnen komen om alsnog naar de lezing van Betty Mock te komoen luisteren.

PS: Dit keer begonnen we niet met ons schoollied, maar met "Lang zal ie leven" vanwege Ben's verjaardag. Via Zoom bleek het jammer genoeg nog te moeilijk om dat meteen al goed te synchroniseren.....
"Hallo ... hallo Frans ... zeg eens wat ..... Frans! ik hoor je niet ...."  [foto: Frans Boom]

Geen opmerkingen: