vrijdag 15 november 2013

Ons Amsterdam - ons archief

Al weer 10 jaar geleden heeft in het maandblad Ons Amsterdam een artikel gestaan over de geschiedenis van het Vondel.  Ed de Moor had het er in zijn toespraak afgelopen zaterdag ook nog over.
Een link naar een wat uitgeklede webversie van het artikel op de website van Ons Amsterdam, stond al langer in de rechterkolom van deze blog. Maar <hier> hebben we nu ook een PDF-versie die laat zien hoe het artikel er werkelijk heeft uitgezie, inclusief alle foto's. Zo was het artikel ook in de dikke reünie-Verselolque opgenomen. De publicatie daarvan hadden we daarom even afgewacht, alvorens het ook via deze site toegankelijk te maken. Het artikel was van de hand van Frans Boom die zich daarbij kon baseren op gegevens uit een soort Vondel-archief dat hij beheert.
Frans is trouwens vast niet de enige Vondeliaan met een collectie Vondel-memorabilia. Misschien moeten we maar eens inventariseren wie nog wat in haar kelder, op zijn zolder of ergens in een hutkoffer heeft liggen. Meld je maar aan bij Frans ....
Te zijner tijd kan dan alle materiaal gezamenlijk aan het Gemeentearchief worden overgedragen. Daar ligt het veiliger en misschien ook nog wel iets toegankelijker dan in die kelders, op die zolders en in die koffers.

Geen opmerkingen: